Σύνδεσμος για την Υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

56_F89460617.jpg

Αγαπητοί φίλοι, 

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην προσπαθειά τους να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το φιλειρηνικό μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων καθιέρωσαν από το 2016 με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο την υπογραφή της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, για το σταμάτημα των πολέμων κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιλέξαμε  για το σκοπό αυτό τον Ιερό Χώρο της Ολυμπίας προσδίδοντας συμβολισμό στην πράξη και κυρίως προσθέτοντας το Ηθικό πλεονέκτημα των μνημείων της Ολυμπίας. 

Η σχετική τελετή υπογραφής της σύγχρονης Ολυμπιακής Εκεχειρίας σύμφωνα με τα αρχαία πρότυπα, πραγματοποιείται μπροστά στον ναό της Ήρας, εκεί όπου φυλασσόταν ο δίσκος του Ίφιτου πάνω στο οποίο είχε χαραχτεί η Ιερή Εκεχειρία των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων, η μακροβιότερη πράξη ειρήνης όλων των εποχών που διατηρήθηκε για περισσότερο από χίλια χρόνια. Την αυθεντικότητα του ιερού κειμένου επικυρώνουν με τις υπογραφές τους οι Δήμαρχοι των πόλεων Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης, εκπροσωπώντας συμβολικά τις τρεις αρχαίες πόλεις που είχαν υπογράψει την ιερή Εκεχειρία. 

Φέτος και με την ευκαιρία των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην Πιόνγκ Τσάγκ της Νότιας Κορέας από 9 – 25 Φεβρουρίου 2018, την Διακήρυξη Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπέγραψαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κος ThomasBach, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας κος LeeNakyeon , πρέσβεις Χωρών, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, εξέχοντα μέλη του ολυμπιακού κινήματος κ.λ.π. 

Αγαπητοί Φίλοι 

Πιστεύουμε ότι η προσωπική σας συμβολή στην προσπάθεια αυτή για Ειρήνη, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων υπογράφοντας τη σχετική Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://petition.olympictruce.org/, θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα για την παγκόσμια καταξίωση της. Σημαντική επίσης είναι η προώθηση του κειμένου παντού όπου έχετε δυνατότητα, ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα στην προσπάθεια.

Το σχετικό κείμενο με τις υπογραφές θα κατατεθεί στον ΟΗΕ.                           Με ιδιαίτερη τιμή

Ευθυμιος Κοτζας 

Δημαρχος Αρχ. Ολυμπίας 

Προηγούμενο Δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας